...Music Connects
World Music Department Djembe
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Djembe lessen voor beginners en gevorderden

Ervaar de ritmiek die het verhaal vertelt van het Malinke volk uit West-Afrika. World Music Department geeft djembe lessen en doundoun lessen in een traditionele samenstelling.

De leraar
De djembe lessen
Djembe Don Diya
Deelnamekosten
Geen djembe?
Lessen aanbod

Djembe cursus TendenzDjembe cursus voor beginnersDoundoun cursus

De leraar

De djembe lessen worden gegeven door Patrick Zuurbier. Patrick is een ervaren percussionist en gespecialiseerd in de West-Afrikaanse Malinke percussie. Hij speelt al ruim achttien jaar djembe en heeft met diverse Afrikaanse bands, aangevoerd door Momo Touré, opgetreden en master classes gevolgd van Afrikaanse meesters als Mamady Keita, Alpha Camara, Arafan Touré en Mansa Camio. Zijn talenten werden als eerste ontdekt door Momo Touré, zijn leraar en vriend die hem tevens kennis heeft laten maken met de West-Afrikaanse muziekcultuur.
} Naar boven

De lessen

Starters krijgen eerst de basisbeginselen van het djembespelen. Bij halfgevorderden tot gevorderden wordt de bas-begeleiding met doundouns toegevoegd aan het geheel, zodat cursisten een compleet traditioneel ensemble ervaren. U wordt dus ook de mogelijkheid geboden om de doundouns te leren spelen.

Djembe Don Diya

DjembeDonDiya

Het volgen van djembe lessen krijgt een doel met Djembe Don Diya. U kunt namelijk wanneer u dat leuk vindt meedoen met optredens die zo nu en dan worden georganiseerd.
Djembe Don Diya bestaat uit een aantal kernspelers welke uit de beste spelers van World Music Department bestaat.
Behalve dat de in de les geleerde ritmes worden gespeeld, staat deelname aan Djembe Don Diya los van de lessen. Bent u een ervaren doundoun-speler of djembe-speler, dan kunt u lid worden van deze gelegenheidsband. U kunt dan tevens de lessen begeleiden met doundoun, wat op zich weer een mooie kans is om de intro's en breaks, die niet altijd traditioneel zijn, te leren.
Zie hier de Facebook pagina van Djembe Don Diya.
} Naar boven

Deelnamekosten

Deelname aan een les kost €15, of €120 als u tien lessen vooruit betaald.
Wanneer u tien lessen vooruit betaald en u mist één of meer lessen, dan heeft u die niet tegoed, er wordt ook geen lesgeld terug betaald.
Wanneer u door langdurige ziekte niet kunt komen, of om andere dringende reden, dan is dat overmacht en krijgt u uiteraard de gemiste lessen terug. U dient dat dan wel voor aanvang van de les te melden.
Wanneer de leraar uitvalt, wordt de les uiteraard doorgeschoven. In uiterste gevallen kan ook collectief worden besloten de les maximaal één week door te schuiven.
} Naar boven

Geen djembe?

Wanneer u nog geen djembe heeft is dat geen probleem, er zijn djembe's genoeg op voorraad. Geef van te voren wel even aan dat u geen djembe heeft, deze neem ik dan voor u mee uit mijn voorraad.
Voor de doundoun-lessen stelt World Music Department de drums met rekken en bellen ter beschikking.
Maar de voorraad is beperkt en dus worden de cursisten die al langer doundoun spelen verzocht zelf een doundoun met bel aan te schaffen.
} Naar boven

Lessen aanbod

Wij verzorgen de lessen voornamelijk in Noord-Holland in omgeving Alkmaar en wel op de volgende locatie(s):

Klik hier om je aan te melden.