...Music connects

Djembe lessen voor beginners en gevorderden

In verband met het te lage aantal aanmeldingen worden er tot nadere berichtgeving geen lessen aangeboden.Ervaar de ritmiek die het verhaal vertelt van het Malinke volk uit West-Afrika. World Music Department geeft djembe lessen en doundoun lessen in een traditionele samenstelling.

De leraar

De djembe lessen worden gegeven door Patrick Zuurbier. Patrick is een ervaren percussionist en gespecialiseerd in de West-Afrikaanse Malinke percussie. Hij speelt al ruim achttien jaar djembe en heeft met diverse Afrikaanse bands, aangevoerd door Momo Touré, opgetreden en master classes gevolgd van Afrikaanse meesters als Mamady Keita, Alpha Camara, Arafan Touré en Mansa Camio. Zijn talenten werden als eerste ontdekt door Momo Touré, zijn leraar en vriend die hem tevens kennis heeft laten maken met de West-Afrikaanse muziekcultuur.
Naar boven

De djembe lessen

Starters krijgen eerst de basisbeginselen van het djembespelen. Bij halfgevorderden tot gevorderden wordt de bas-begeleiding met doundouns toegevoegd aan het geheel, zodat cursisten een compleet traditioneel ensemble ervaren. U wordt dus ook de mogelijkheid geboden om de doundouns te leren spelen.
De lessen duren anderhalf uur.
Naar boven

Djembe Don Diya

Het volgen van djembe lessen krijgt een doel met Djembe Don Diya. U kunt namelijk wanneer u dat leuk vindt meedoen met optredens die zo nu en dan worden georganiseerd.
Djembe Don Diya bestaat uit een aantal kernspelers welke uit de beste spelers van World Music Department bestaat.
Behalve dat de in de les geleerde ritmes worden gespeeld, staat deelname aan Djembe Don Diya los van de lessen. Bent u een ervaren doundoun-speler of djembe-speler, dan kunt u lid worden van deze gelegenheidsband. U kunt dan tevens de lessen begeleiden met doundoun, wat op zich weer een mooie kans is om de intro's en breaks, die niet altijd traditioneel zijn, te leren.
Zie hier de Facebook pagina van Djembe Don Diya.
Naar boven

Deelnamekosten

Deelname aan een losse les kost €15, voor een blok van tien lessen betaald u slechts €110.
De lessen duren anderhalf uur.
Naar boven

Geen eigen djembe?

Wanneer je nog geen djembe hebt is dat geen probleem, er zijn djembe's genoeg op voorraad. Geef van te voren wel even aan dat je geen djembe hebt, deze neem ik dan voor je mee.
Voor het gebruiken van een djembé van World Music Department voor de les, vragen wij een kleine vergoeding van €2,50, voor het onderhoud en het transport. 
Voor de doundoun-lessen stelt World Music Department de drums met rekken en bellen ter beschikking.
Maar de voorraad is beperkt en dus worden de cursisten die al langer doundoun spelen verzocht zelf een doundoun met bel aan te schaffen.
Naar boven

Lessen aanbod

Wij verzorgen de lessen voornamelijk in Noord-Holland in omgeving Alkmaar en wel op de volgende locatie(s):

  • De Bukbuk in Heiloo, Pastoor van Muijenweg 12.
  • De Bakkerij in Castricum, Dorpsstraat 30.

Klik hier om je aan te melden.


Naar boven