...Music connects

Stemmen met de dubbele diamantsteek

De dubbele diamantsteek (de traditionele Mali weave) is iets moeilijker. Deze techniek is ook minder bekend, maar bij de Afrikaanse grootmeesters zie je het regelmatig.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van deze steek is dat het sneller effect heeft op de spanning van het vel. Je hebt dus minder touwlengte nodig en met één keer rond heb je al een behoorlijke spanning opgebouwd. Nadelen zijn dat je meer kracht nodig hebt om de steken door te halen en dat de ring door de hogere spanning per knoop, een beetje scheef kan gaan zitten als het vel niet genoeg of niet gelijkmatig is aangetrokken (voorspanning). Het grootste nadeel is dat het voor de eerste keer moeilijk is, vooral wanneer je met de tweede ronde begint, moet je goed opletten. Maar alles is te leren. Wanneer je het een paar keer hebt gedaan, is er weinig meer aan.

Volg de onderstaande stappen en controleer van tijd tot tijd de klank. Ga door met knopen totdat de gewenste klank bereikt is.

Tip! Gebruik een stevige schroevendraaier die je onder het koord schuift, om deze te lichten zodat je het restkoord er makkelijker onderdoor kunt halen.